Cupping of “koppen zetten” werd vroeger gedaan met hoornen van dieren. Tegenwoordig zijn de cuppen van glas, kunststof of van bamboe. Door de cup van binnen te verwarmen en snel op de blote huid te plaatsen ontstaat een vacuüm, waardoor de huid bol komt te staan in de cup. De cup blijft 1 tot 10 minuten op de huid staan.

Bewegend cuppen is een andere manier van cuppen waarbij de huid wordt ingesmeerd met een olie en de cup vacuüm op de huid wordt geplaatst. De cup kan met een rustige beweging over de huid verplaatst worden. Door de “bewegende cup” kan een groot gedeelte van de huid behandeld worden.

Cupping therapie wordt o.a. gebruikt bij:
stijfheid
stimuleren van de bloedcirculatie
maag- en darmproblemen
keel, neus en oor problemen.

Na de behandeling met cuppen kunnen rode / blauwe plekken op de huid te zien zijn. Deze plekken zijn binnen een week verdwenen. Na de behandeling treedt vaak vermoeidheid op.

Plumblossom naald therapie is een therapie die vaak in combinatie met cupping wordt gebruikt.

De “pruimenbloesemnaald” (plumblossom) is een hamertje met kleine naalden waarmee je minuscule kleine gaatjes in de huid brengt. Hierdoor kan de vastzittende energie die uit het lichaam wordt getrokken door de cup nog beter het lichaam verlaten. Ook wordt de plumblossom gebruikt op bepaalde meridianen om stagnatie te verwijderen.