Shiatsu en acupunctuur zijn één van de medische gebruiken van de Oosterse Geneeskunde. Ze hebben hun dienst met name bewezen bij o.a. migraine, klachten t.g.v. stress, hartziekte, slapeloosheid, whiplash, astma, maag- en darmklachten, blaas-, nier- en lever gerelateerde klachten, nek-, schouder- en rugklachten, hormonale aandoeningen, vermoeidheid etc. De lijst is divers en enorm. Staat uw klacht er niet bij neemt u dan gerust contact op via info@shiatsu-harderwijk.nl of 0341 – 492 890.

Shiatsu-therapie
Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) betekent druk met de vingers. Het is een manuele behandelmethode met als doel de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam te stimuleren. Shiatsu is een combinatie van vingerdruk, meridiaan-massage en manuele technieken, zoals strekkingen van spieren, rotatie en mobilisatie van gewrichten. Door toepassing van deze technieken worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen.

De nadruk in het woord shiatsu ligt op atsu, druk geven met de juiste intentie. Het stelt het uw lichaam in staat, volledig te ontspannen.

Japanse acupunctuur volgens Kiiko Matsumoto
De ontwikkeling van Japanse acupunctuur is sinds de 6e eeuw. In de 17e eeuw werd een belangrijke uitvinding gedaan door een blinde acupuncturist Waichi Sugiyama, de geleidebuis. Deze insertietube wordt tegenwoordig door vrijwel alle japans geschoolde acupuncturisten gebruikt. Verder stichtte Sugiyama een school voor blinde acupuncturisten. Een belangrijke traditie werd daarmee gestart. Door deze invloed wordt in de Japanse acupunctuur sterk de nadruk gelegd op sensitiviteit, puntlocatie, palpatie en praktijk. Sugiyama wordt door velen ook de vader van de Japanse acupunctuur genoemd. Nu nog steeds is 30% van de acupuncturisten in Japan blind. Hun verfijnde technieken eisen de uiterste concentratie en “ fingerspitzengefühl “ van de therapeut.

Een duidelijk verschil tussen de traditionele en Japanse acupunctuur is dat bij Japanse acupunctuur de naalden veel dunner zijn, 0,16-0,18mm in plaats van 0,22-0,25mm en minder diep worden gezet.
De extreem dunne naaldjes worden door middel van een buisje in de huid gebracht en zijn niet veel dikker dan een menselijke haar. Zij worden vrij oppervlakkig ingezet (1,5-2mm) en worden niet of nauwelijks gemanipuleerd.

Het is daarom een zachte, dynamische en zeer effectieve behandeling. Juist dit maakt japanse acupunctuur geschikt en bereikbaar voor iedereen.

Shiatsu en acupunctuur, werken beide helend en preventief. Het biedt ondersteuning bij andere therapieën en is geschikt voor jong en oud.

Wilt u ervaren wat shiatsu of acupunctuur voor u kan doen? Maak dan een afspraak: 0341 – 492 890.