Richart Centino

Richart Centino

In 1999 kwam ik voor het eerst in aanraking met Shiatsu, via therapeut Peter Lucardie. Direct bij het eerste bezoek aan zijn praktijk in Dussen zei Peter tegen mij: “Jij kan het ook”. Later tijdens de opleiding begreep ik wat Peter bedoelde; “Voelen”, wat er aan de hand is.

2 jaar lang hebben verschillende therapeuten met een westers medische achtergrond de klacht, pijn in de nek en schouder bij draaien van het hoofd niet weg kunnen krijgen. Via via kwam ik aan het adres van Peter en maakte een afspraak. Tot mijn verbazing was na 2 behandelingen bij Peter de klacht voorgoed verdwenen en ik dacht: “Dat wil ik ook kunnen”.

Een aantal jaren later heb ik de open dag van Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijze, bezocht en is mijn interesse verder gegroeid.

Bij Qing Bai heb ik de therapeuten opleiding genoten, met aansluitend Westerse medische basis, normering volgens PLATO. Het is in overeenstemming met de eisen van de belangrijkste ziektekostenverzekeraars en beroepsorganisaties. De opleiding is geaccrediteerd door het CPION. Ik ben als afgestudeerde opgenomen in het register van de Stichting Hoger Onderwijs.

Door het volgen van bijscholingen en deze direct toe te passen in de praktijk groeit mijn ervaring met de dag.

Als mensen aan mij vragen: “Richart, wat doe jij nou eigenlijk?” Is mijn antwoord: “Met veel plezier bevorder ik je gezondheid.”

Zhong registratienummer:
0901700009970

RBCZ licentienummer:
509578R

SHO-Registratienummer:

108254-102249